lördag 6 april 2013

Vårtecken.....

Trotts snö och kyliga nätter med minusgrader finns det HOPP....för nu börjar vårtecken att dyka upp...lite här och lite där...
Tussilago vid vägkanten som nu tittar upp mot den varma vårsolen....
Ett myller av myror i myrstacken och de önskar solens värme likaså....
Fåren har vågat sig ut från sitt vinterkrypin och nu är det bara de små söta lammen man längtar efter att få se :)...
Men vad är det här för vårtecken tänker ni....Jo...det är dagens loppis fynd ( jag fyndar alltid ;) ...och loppisar börjar det att poppa upp lite här och där nu när vårsolen kommit fram så två skålar från RICE och en vispskål och fyra fina glas på fot....allt 100kr...Loppis fynd va det ;)
Önskar er alla en skön helg och imorgon är det Loppis igen....Traaa laa laaa :) KRAM

onsdag 3 april 2013

Växthylla....

När nya Vi i villa tidningen damp ner i postlådan blev jag alldeles lyrisk.....det här är en bra idé....
....bygg en egen fin växthylla.....jaaaa....Nu är det bara att lägga huvudet på sned och blinka till gubben.....tidningen med detta uppslag mitt på bordet när han kommer hem och så ...snäääälllla....sööööta...blink...blink..visst skulle en eller två växthyllor passa perfekt hos oss ;)
...Titta...det är så mycket växter i badrummet att vi får nästan inte plats där själva ;)
Man kan odla i det mesta, lite tomma konservburkar och så går det bra med mjölkkartonger eller tomataskar där det varit små körsbärstomater i...nästan som små miniväxthus .....
Mmmmm....ska tänka på saken svarar gubben....Efter en liten stund kommer han in och säger ...Japp då har jag hittat lite virke som vi kan använda.....Det här är KÄRLEK...dä...sä.... ;)
Nu står de där mina fina växthyllor .....bara lite vit färg som saknas... men de får stå och torka till lite innan det är dags för målning..... Tanken är att under den kalla tiden får hyllorna vara inne med en mängd sticklingar på och när det blir varmare så får hyllorna komma ut på vår altan.....Jag längtar.....värme Tack!!!
Njut av dagen och solen.....KRAM <3